Recepten



Marjons Boekweit of Gierst met notensaus.

Ingrediƫnten (voor ca. 2 personen)
100 gram boekweit of gierst
400 gram gemengde groente
250 gram rundergehakt
1 kleine ui
4 el notenpasta
4 teentjes knoflook
Zout
Kerrie
Komijn
Peper
1 el volle kwark
Evt. bouillon

Bereidingswijze:
Kook de boekweit (ca. 10 min) of gierst (ca. 4 min) gaar met wat zeezout of bouillon.
Bewaar het afgegoten kookvocht. Stoof de gemengde groente gaar.
Rul ondertussen het gehakt gaar in een koekenpan.
Bak de teentjes knoflook en uien en voeg de kruiden toe. Voeg 4 flinke eetlepels notenpasta toe.
Roer goed door. Even laten pruttelen. Voeg een beetje kookvocht (bouillon) toe.
Rul het rundergehakt gaar en voeg dit toe. Ca. 15 min op laag vuur laten staan. Maak de saus af met 1 el volle kwark

Eet smakelijk!